Veelgestelde vragen

Aanmelden kinderen/jeugd

Kan ik mijn kind op elk moment van het jaar aanmelden?
Ja, door de persoonlijke benadering en het uitgebreide aanbod aan groepen kunnen kinderen ook in de loop van het jaar instromen.
Tot welke leeftijd kan ik mijn zoon/dochter aanmelden?

De leeftijd waarop kinderen de drang krijgen om samen met andere kinderen te willen zingen, kan sterk verschillen. Jong geleerd oud gedaan, geldt ook voor het leren zingen. Toch stromen er ook regelmatig iets oudere kinderen in. Meld een kind zich aan, dan wordt in overleg met de ouders bekeken welk traject er mogelijk is, soms ook via individuele lessen ter voorbereiding, om zo snel mogelijk aan te haken bij hun leeftijdsgenoten

Vanaf welke leeftijd kan ik mijn kind aanmelden?

De jongste kinderen die bij de ACVA zingen zijn 3 jaar. Vanaf die leeftijd kunt u uw kind aanmelden. Voor een zo breed mogelijk aanbod aan lessen zijn 12 verschillende groepen, klassen en koren op verschillende leeftijdsniveaus. 

Voor welke periode meld ik mijn kind aan?

In alle gevallen is er een kennismakingspakket dat bestaat uit een intakegesprek en twee startlessen. In dat gesprek kan de docent bekijken welke de meest geschikte groep is voor uw kind. Pas daarna besluit u om uw kind al of niet definitief aan te melden voor het resterende deel van het kalenderjaar.